Ziva, Stenrösets Jorid SE29162/2017

Familiens siste tilskudd, Ziva! Vi har vært heldige å få være deleiere med Ulla Åhrberg-Renström som er innehaver av kennel Stenrösets. Hun har en ubeskrivelig erfaring med Cairn, har hatt rasen siden 1960. Det å få ta del i og høste goder fra hennes erfaringer og kompetanse er uvurdelig. 

 

Ziva er en dame som fra første stund viste seg frem som en hund som må i en utstillingsring. Hun hadde en selvtillit og et kroppsspråk som var en fantastisk. Helt fra hun startet sin utstillingskarriere har hun vunnet mye og i 2018 ble hun nr 5 på årets Cairn liste som unghund. 

 

Hun har alle certene i Norge så nå venter på å bli 2 år i mai, og håper at championatet kommer i hus til våren/sommeren. 

 

Ziva fungere flott sammen med våre to andre hunder, de er alle bestevenner, hun elsker søstra, Inga ❤️

Ziva, Stenrösets Jorid

Inga, Stenrösets Ingrid Bergman SE37751/2016

Inga hentet vi hos Stenrosets kennel sommeren 2016. Dette var en tispe som vi håpet skulle utvikle seg godt, slik at hun kunne få valper sammen med Bruno, som er den som bærer vår gamle avlslinje. Den 7.januar var vi heldige å fikk deres første kull, les mer under valper. 

 

Inga er en omsorgsfull hund, hun blei voksen over natta etter at Ziva kom inn i huset når hun selv var bare 1år, hun har tatt seg av henne og passet henne fra første dag. De er i dag bestevenner og sover nesten alltid inntil eller oppå hverandre. 

 

Dette er en tispe som har et fantastisk gemytt og det håper jeg overføres videre til hennes valper. 

 

Inga har også vært med i utstillingsringen, noen ganger går det veldig bra, og hun har et driv i sitt steg som er utrolig, men hun er litt for glad i enkelte situasjoner, og det har vært noen dommere som har fått noen saftige nusser ❤️

Inga, Stenrösets Ingrid Bergman SE37751/2016

Bruno, N Such Larvikita’s Survivor NO31058/15, vår helt spesielle gutt ❤️

Den 9. november 2014 ble vårt første kull på 10 år født, det var noe tøffe dager i forkant da fødsel ikke kom ordentlig igang og det endte med keisersnitt natt til 9. november. Det hadde vært sett 3-4 valper på ultra men det var bare to gutter, en pigg og rask som raste rundt og en som ikke det var liv i.

 

Jeg tok over valpen etter at veterinær hadde gitt opp og konsentrerte seg om mamma Sotis. I tre kvarter masserte, gav hjerte komp, og luft, men lite skjedde. Så kom den spreke av gutta, som seinere fikk navnet Bror og startet å sutte på sin brors snute, da skjedde det helt utrolige, Bruno kvakk til og plutselig var det liv i begge.

 

Gutta fikk etter det navnene, Larvikita’s Savior, Bror og Larvikita’s Survivor, Bruno. Det var noen strevsomme timer, men når vi dro hjem med mor og barn var vi glade over at det faktisk ble noen små ut av denne parringen som vi hadde ønsket oss et avkom av i mange år.

 

Bror blei bare åtte uker gammel, men fikk være den støttende broren og sønnen som gav mye glede for oss alle. Han var født med et bein som ikke var fullt utviklet og etterhvert merket vi at han blei fort sliten. Etter flere undersøkelser og røntgen lot vi han slippe da hjerte ikke var så sterkt som det skulle, det var et tøft valg. Vi er utrolig glad for det han bidro med i den korte tiden han fikk leve. Han har et spesiell plass i våre hjerter ❤️

 

Bruno er den eneste som er direkte blodslinje fra vår første tispe som har fått avkom. Vi er glade for at han nå er blitt far og linjen lever videre ❤️

Bruno, N Such Larvikita’s Survivor

Sotis, Stenrösets Caprice S53141/2008

Sotis er vår første Stenrösets hund, hun var en fantastisk tispe som kom fra et kull på 5 tisper og valget var tøft, men det ble så rett. Sotis blei aldri en utstillingshund, men hun elsket å være ute å springe i fri natur og var en fantastisk kosejente❤️

 

Sotis fikk sitt eneste kull med vår egen hannhund Echo. Det var to gutter i kullet, men etter en strevsom fødsel og en for høy alder på foreldrene, levde bare Bruno opp. 

 

Sotis blei til slutt Oslodame, hun flyttet til min sønn og samboer som hadde ønsket seg hund lenge. Men hun kom hjem på besøk og var alltid en del av familien. Dessverre mistet vi henne bare litt over 8 år gammel.💔

 

 

Sotis, Stenrösets Caprice S53141/2008

Echo, Nuch Larvikita’s Echo 20181/04

Echo er den første hannhund fra eget oppdrett som vi har behold. Han var verdens beste kompis, han var veldig spesiell for oss. Han hadde fine utstillingsresultat i både Norge og Sverige, men han trivdes best sammen med gjengen ute i skogen. 

 

Echo fikk et kull sammen med Sotis i 2014, 10 år gammel, ikke helt planlagt, men deres sønn heter Larvikita Survivor, Bruno. Han måtte vi selvfølgelig beholde da vi hadde ønsket oss denne kombinasjonen i mange år uten resultat. 

Thea, Agathe 06946/99

Thea, også kalt Thea Marlene, beholdt vi fra vårt første kull. Hud ble valgt ut fordi hun var det største sjarntrollet, pjuskete pels og litt for glad hale, men sjarmen vant ❤️ Thea gikk sammen med sin mor Diva i tykt og tynt, de var alltid gode venner om ikke det var litt mat å diskutere litt om.  Thea var med på utstilling og dominerte som valp, og fikk 2 cert og flere CK før vi blei litt lei utstilling for en periode. 

 

Thea har hatt to kull, og fra E-kullet beholdt vi Echo som igjen er far til Bruno. 

Thea, Agathe 06946/99

Diva, Nuch Rottriver’s Carpe Diem S32923/97

Diva vår første avlyispe, hun var en unik liten dame som bar sitt navn verdig. Hun var bestemt og tok styring i hjemmet fra første stund. Om det var en liten Cairn gutt, Bello eller en Briard, Bradi på nærmere 40 kg så var ikke det så nøye for henne, hun satt dem på plass.

 

Diva var en nydelig jente, neste sort og hadde de vakreste øyne ❤️ Hun var utrolig omsorgsfull mot både mennesker og dyr. Om jeg var syk, da passet hun på og ville ikke la noen slippe inn til meg, og når en fugl hadde flydd inn og truffet speilen passet hun på den til jeg kom om bar den ut. 

 

Dette var damen som sjarmerte alle fra første stund, kapteinen på Strømstad ferja krabbet på gulvet samme med henne dagen vi hentet henne, når hun tisset på gulvet lo han  og sa at hun var flink som klarte å få tisset 🤗

 

Første ferien var vi hos venner i Kil, der satt Kicki og Olle på hver sine ende av bordet å ropte på Diva , og hun balanserte mellom glass og kopper for å komme til premiene på enden. 

 

Hun har gitt oss 3 kull som har gitt mye glede hos våre valpe kjøpere❤️Ønsker oss en slik liten dame igjen 😇

Nuch Rottriver’s Carpe Diem S32923/97

Bello, N Such Rottriver’s I’am What I’am S36672/95

Vår første Cairn! Han var en fantastisk snill gutt som elsket aktiviteter. Vi forsøkte oss på agility og lydighet, som trening og moro var dette veldig artig, men var litt sta så blei ikke mange konkurransene. Han var som en Cairn skal, nysgjerrig og oppvakt, men gjorde litt som han ville. 

 

Han hadde to briarder som familiemedlemmer da han kom til oss, men størrelsen merket vi ikke så mye til, det var full fart med alle tre❤️

 

Det tok ikke lang tid før vi fant ut hva som er det største problemet med å ha en Cairn...... at har man en, vil man bare ha flere ❤️Og slik ble det under 2 år etter han kom inn i vårt hjem. 

 

I utstillingsringen var han utrolig god, han blei årets Cairn i Norge og sto for mange gode resultater helt fra valp til voksen. 

 

Han hadde to kull, men vi fikk ingen avkom etter han dessverre.